Egérirtás

Egérirtás megbízható módszerekkel

Egérirtás

Sok ember félelme, hogy lakásában, házában, garázsában vagy esetleg egyéb üzlethelyiségében, épületében megjelennek az egerek. Sajnos erre egyre nagyobb lesz az esély, mivel a házi egerek nagyon gyorsan szaporodnak. Az emberek után a legnagyobb egyedszámú emlősfaj. Ez azért lehetséges, mert a nőstények évente körülbelül 5 alkalommal fialnak, amikor 8-10 utódot hoznak a világra. Jelenlétük nem csak esztétikailag jelent problémát, hanem sajnos számos betegséget, kórokozókat, járványokat hordoznak és terjesztenek. Ezen felül a házi egerek tudják okozni a legnagyobb anyagi kárt, kábeleket, fontos iratokat, autók szöveteit, egyszóval bármit képesek átrágni, ami az útjukba kerül. Egérirtás házilagos módszerekkel is lehet részben eredményes. Azért csak részben, mert a boltokban megvehető mérgek illetve csapdák, nem 100%-os megoldást jelentenek. Minőségük sokkal rosszabb, mint az általunk használt, modern és professzionális technikák, amiket azok gyártói kifejezetten egérirtásra fejlesztettek ki. Illetve elengedhetetlen eleme az egérirtásnak, a szaktudás. Kollégáink először felmérik az Ön által kért épületet, házat vagy lakást, megállapítják mekkora számú egér populációval állunk szemben. Felkutatják a járataikat illetve fészkeiket amennyiben erre van lehetőség. Ezen az információknak a birtokában, ki tudják választani az egérirtás leghatásosabb és leggyorsabb módját. Leggyakrabban az egérirtó szereket használjuk. Ezek a szerek teljesen környezetbarátok, szóródás mentes formában helyezzük el, az erre speciálisan kifejlesztett egéretető dobozokban, amihez gyermek illetve háziállat nem tud hozzáférni. Az irtószer véralvadásgátlóval van ellátva, ami a fogyasztás után pár nappal végez az egérrel, illetve a gyártók egy új anyagot is kifejlesztettek, aminek a neve bitrex.

Ez a szer arra hivatott, hogy megakadályozza, hogy az irtószert más állat is elfogyassza, mivel nagyon keserű ízt ad a csaléteknek. Egérirtás másik módja lehet még a csapdák kihelyezése. Ezek lehetnek élve befogó, ragasztós, fojtós illetve lecsapódós csapdák. Legritkábban az élve befogást alkalmazzuk. Ennek a módszernek a lényege, hogy egy speciális illatanyagot kibocsátó csalétekkel az egeret becsalogatjuk az erre kialakított dobozba, aminek libikóka szerű ajtaja az egér után lecsapódik és az egér sértetlenül elfogyaszthatja az ételt. A ragasztós módszerrel, ahogy a nevéből is adódik, az egér beleragad a csapdába. Ez nem a leghumánusabb módszer, de hatásos. A csapda használat után eldobható, többszöri felhasználása nem lehetséges. Harmadik csapdázásos módszer a fojtó módszer. Az egér a csalétek után bemászik a fojtó csapdába, ahol egy gumigyűrű rászorul a testére és pár másodperc alatt megfojtja. A legismertebb és egyben leghumánusabb módszernek a lecsapódó csapdákat tartjuk. Ezek a klasszikus, szinte mindenki által ismert egércsapdák. Viszont mi nem az egyszerű bolti csapdákat használjuk, hanem egy erre specializálódott amerikai cég termékeit. Ezeken az egérfogókon még sosem tudtak kifogni az egerek. Használatuk gyors és hatékony eredményt hoz és többször felhasználhatóak. Ha Ön időben észleli az egerek megjelenését és kollégáink megállapítják, hogy még nem fészkeltek be, akkor van lehetőség a megelőzésre is. Ilyenkor az ultrahangos egérriasztót javasoljuk, mely az egérirtás legmodernebb változata. Az eljárás során munkatársaink hálózatról vagy akkumulátorról működtethető riasztókat helyeznek ki. Ezek a készülékek az emberi fül és háziállatok számára nem hallható frekvenciát sugároznak ki, 20.000-27.000 Hz között. Kollégáink tapasztalatának köszönhetően, amennyiben a feltételek megfelelőek, akár 24 óra alatt is el tudjuk riasztani a nem kívánatos egereket. Amennyiben Ön nem szeretne az egérirtás házilagos módszereivel bajlódni és szeretne gyors, végleges eredményt elérni, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal. Cégünk több évtizedes tapasztalatának köszönhetően, gyorsan és hatékonyan fogunk Önnek segíteni.

Egérirtás elvégzését a Zsikla-Ratex Bt. nem csupán Kecskeméten és környékén, hanem egész Bács-Kiskun megyében vállalja:

Ágasegyháza, Akasztó, Apaj, Baja, Ballószög, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Cegléd, Császártöltés, Csemő, Csengele, Csengőd, Dabas, Dunapataj, Felsőlajos, Fülöpháza, Fülöpjakab, Gátér, Harta, Helvécia, Hetényegyháza, Izsák, Jakabszállás, Jászkarajenő, Jászszentlászló, Kalocsa, Kaskantyú, Kerekegyháza, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kunadacs, Kunpeszér, Kunszállás, Kunszentmiklós, Ladánybene, Lajosmizse, Lakitelek, Mikebuda, Móricgát, Nagykőrös, Nyárlőrinc, Nyársapát, Orgovány, Örkény, Páhi, Pálmonostora, Petőfiszállás, Pusztavacs, Solt, Soltszentimre, Soltvadkert, Szank, Szabadszállás, Szentkirály, Tabdi, Tass, Tatárszentgyörgy, Tázlár, Tiszaalpár, Tiszakécske, Törtel, Újsolt, Városföld