Fertőtlenítés

A betegségek megelőzése egy alapos levegő fertőtlenítés segítségével elkerülhető lenne, ez most már Kecskemét és környékén is elérhető.

Fertőtelítés

Az ősztől tavaszig tartó időszakban sajnálatos módon rendkívül sok betegséggel találkozik az emberi szervezet, ami persze egyénfüggő, hogy kit hogyan érint. Különösen veszélyes ilyenkor a nagyobb városokban élőknek, mint pl. Budapest, Debrecen, Kecskemét, Győr, stb., hiszen a sűrűbb népesség miatt sokszor könnyen megfertőződhetnek a lakosok. Ez nagyrészben annak is köszönhető, hogy a nyári napsütés során gyűjtött D-vitamin szint elfogy, ezzel utat adván a különböző nem kívánatos betegségeknek, mely során legyengül az immunrendszer is. Igenis megelőzhető lenne az egyes betegségek tovább terjedése egy megfelelő levegő fertőtlenítés igénybe vételével, avagy a rendszeres kézmosás és higénia segítségével.

Manapság már több alternatíva is létezik arra, hogy miként is van lehetőség egy adott légtér megfelelő fertőtlenítésére, hogy el tudjuk kerülni a levegőben terjedő vírusok és baktériumok tovább terjedését. Ez az eljárás történhet permetezéssel, avagy hideg ködképzéses módszerrel is, azonban azt, hogy melyiket célszerű választani, mindenki magának döntheti el. Ez a gyakorlatban úgy zajlik, hogy egy motoros vagy elektromos eszközt használva a fertőtlenítőszert sikeresen eljuttatják a tisztítani kívánt légtérbe vagy esetlegesen akár felületre is 50-100 mikron részecske nagyságban. Az ily módon kijuttatott cseppek képesek a levegőben maradni akár több óráig is, ami pont elég ahhoz, hogy az egész légteret alaposan ki tudja tölteni, valamint képesek a légtérben lévő összes felületet is teljesen bevonni, így megkezdődik a fertőtlenítés.

Az ilyen fertőtlenítés során alkalmazott vegyszerek teljes biztonsággal alkalmazhatóak, továbbá környezetbarát jellemzőkkel bírnak, ellenben nagyon koncentráltak és rendkívül hatásosak, úgyhogy bizonyítottan képesek elpusztítani a nem kívánt kórokozókat egy hosszantartó hatékonysággal. Ezek a szerek mindamellett, hogy megbízhatóan használhatóak, megfelelnek a szabályozásoknak is, amely a használni kívánt szerekre vonatkozó rizikóját képes minimalizálni a munkahelyi közegben. Évek óta rengetegen alkalmazzák ezt a módszert különféle betegségek megelőzése végett, amelyekről köztudott, hogy gyorsan és a levegőben terjednek. Fontos tudni azonban, hogy a fertőtlenítés menete alatt szigorúan tilos az adott légtérben tartózkodni, továbbá az eljárást követően még 4-6 órán keresztül nem lehet bemenni a helyiségbe. Az ily módon végzett fertőtlenítés menetét a követelményeknek eleget téve rögzítik majd, továbbá biztosítani fogják az eljárás során igénybe vett fertőtlenítő vegyszerek biztonsági leírását is. A fertőtlenítő művelet befejezését követően teljes biztonsággal lehet a helyiségben tartózkodni, így a tiszta légtér már nem lesz táptalaj a betegségeknek és az egészség sértetlen marad. Számos cég áll ma már rendelkezésre, akik képesek ezen folyamat lebonyolítására, bárhol is van rá szükség szinte minden városban megtaláljuk már őket. pl Budapest, Kecskemét, Győr, Debrecen, stb.

A fertőtlenítés elvégzését a Zsikla-Ratex Bt. nem csupán Kecskeméten és környékén, hanem egész Bács-Kiskun megyében vállalja:

Ágasegyháza, Akasztó, Apaj, Baja, Ballószög, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Cegléd, Császártöltés, Csemő, Csengele, Csengőd, Dabas, Dunapataj, Felsőlajos, Fülöpháza, Fülöpjakab, Gátér, Harta, Helvécia, Hetényegyháza, Izsák, Jakabszállás, Jászkarajenő, Jászszentlászló, Kalocsa, Kaskantyú, Kerekegyháza, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kunadacs, Kunpeszér, Kunszállás, Kunszentmiklós, Ladánybene, Lajosmizse, Lakitelek, Mikebuda, Móricgát, Nagykőrös, Nyárlőrinc, Nyársapát, Orgovány, Örkény, Páhi, Pálmonostora, Petőfiszállás, Pusztavacs, Solt, Soltszentimre, Soltvadkert, Szank, Szabadszállás, Szentkirály, Tabdi, Tass, Tatárszentgyörgy, Tázlár, Tiszaalpár, Tiszakécske, Törtel, Újsolt, Városföld